Ringe kirkes Gospelkor har eksisteret siden oktober 1996 og holder til i Ringe Kirke.

Vi fungerer som en selvstændig forening.

Koret består af 83 medlemmer (tallet stammer fra februar 2018) og ledes af Anders Gustavsen-Sprotte.

Glæde, liv og stort engagement er noget af det, der kendetegner koret, både til koraften og når vi giver koncerter. Repertoiret spænder bredt fra groovy moderne R&B-Gospel til gode gamle spirituals og intense ballader.

Koret har en stor stabil kerne af medlemmer, som skaber kontinuitet og det er derfor muligt at arbejde seriøst med et bredt repertoire. Vi prioriterer det sociale samvær højt, og afholder bl.a. en korlørdag en gang i sæsonen, hvor vi spiser sammen  og laver forskellige koraktiviteter.


Musikalsk Ledelse:

Anders Gustavsen-Sprotte er uddannet korleder fra konservatoriet i Odense, og har stor erfaring i arbejdet med gospel. Han har ledet utallige kor, og arbejdet sammen med et utal af gospelkunstnere fra både ind- og udland.

Anders laver en del workshops rundt om i landet, og har ligeledes undervist i gospel direktion og korledelse på diverse efteruddannelses kurser.

Med stor undervisningserfaring og faglig dygtighed er Anders kendt for at være en meget entusiastisk og energifyldt instruktør. Det gør både øvelser og koncerter til en berigende oplevelse hver gang.

(link til hjemmeside: www.anderssprotte.dk)


Hvad er Gospel?

Gospel er de afroamerikanske kirkers livsglade sang og musik med rødder i slavernes frihedssang, og længsel efter en værdig tilværelse. Gospel er et vidnesbyrd om, hvordan sorg vendes til glæde. Det ligger både i musikken og i teksterne, og udtrykker det glædelige budskab om Jesus Kristus. Denne glæde og også sangens budskab om håb har appel til os alle den dag i dag. Man behøver ikke være sort eller slave for at kunne dele denne glæde.  I sangene finder man alt det, som kan tilføre ens tilværelse mere glæde, håb, fred og taknemmelighed.